perjantai 17. heinäkuuta 2015

Garnier Oil Beauty

Yksi suosikeistani markettisarjoista on Garnierin Oil Beauty -sarja. Sarjaan kuuluu kuoriva suihkugeeli, vartalovoide ja öljy. Kaikki kolme tuotetta on tarkoitettu kuivalle iholle ja tehon kerrotaan perustuvan neljään öljyyn; argan, macadamia, manteli ja ruusu.


Tuotteet lupaavat kosteuttaa, heleyttää ja sileyttää ihoa. Vaikka tuotteet ovat öljyisiä, iho ei jää rasvaisen tuntuiseksi, vaan ihanan pehmeäksi. Kaikilla on hintaa noin 5 - 7 euroa pullo, vähän ostopaikasta riippuen.


Kuorintavoide myydään kuorintavoiteena, mutta oikeasti kyseessä on kuoriva suihkugeeli. Yksinään suihkugeeli ei paljoakaan kuori, mutta lisään geeliin kahvia, jonka kanssa tämä toimii ihan täydellisesti. Iho jää kosteutetuksi jo pelkästään kuorinnan jälkeen. Incissä arganöljy onkin jo seitsemäntenä. Pullossa ei suoranaisesti ole käyttöohjetta, mutta tämän kerrotaan kuorivan karheuden pois päivä päivältä, joten ilmeisesti tätä kuuluu käyttää päivittäin. Inci:n kolmantena on polyethylene, joka ilmeisesti toimii kuorinta-aineena.


Kosteusvoide imeytyy hyvin, mutta on todella tehokas kuivimmallakin iholla. Iholta tuntee, että jotain on laitettu, mutta iho ei kuitenkaan tunnu öljyiseltä, eikä vaatteet liimaannu kiinni ihoon, vaikka pukeutuisi nopeasti voitelemisen jälkeen. Käytin voidetta ihan sydäntalven pakkasissakin ja se riitti jopa minun vaativalle iholleni sellaisenaan. Voiteessa on veden jälkeen vaseliinia, mutta koostumuksessa ei tunnu vaseliinille tyypillinen "kitka", vaan voide on sileää ja levittyy helposti. Arganöljy on inci:n kahdeksas, muut öljyt ovat ihan loppupäässä.


Ultimate Beauty Oil Skin Perfector on hienojakoista öljysuihketta. Pääosassa on kookos- tai palmuöljy (capric triglyceride), mutta arganöljy on inci:n neljäntenä, macadamiaöljy kahdeksantena, manteliöljy kymmenentenä ja ruusuöljy yhdentenätoista. Kookosöljyn/palmuöljyn väitetään tukkivan ihohuokosia, mutta minulle tämä on ainoa öljy, joka ei aiheuta näppylöitä.

Tässäkään ei ole kovin selkeää käyttöohjetta, mutta pelkästään käytettynä iho jää aika tahmeaksi pullon etiketin lupausten vastaisesti. Kuitenkin sekoitettuna kosteusvoiteeseen tämä imeytyy todella hyvin ja auttaa kosteuttamaan ihoa.

Inci-poimintana on polyeteeni(/polyetyleeni) (polyethylene), jolla on kosmetiikassa monia käyttötarkoituksia, kuten emulsikaattori, sakeutusaine, kalvonmuodostaja ja viskositeetin säätelijä, mutta joka on myös melko yleinen kuorinta-aine. Polyeteeni -rakeita pidetään hellävaraisina kuorijoina, mutta koska ne eivät ole luonnollista materiaalia, eivätkä hajoa luonnossa, ne ovat vesistöön päästessään haitallisia. Muovi kerää meristä ympäristömyrkkyjä ja tulee sen jälkeen syödyksi planktonia syövien kalojen toimesta päätyen mahdollisesti taas ihmisten ravinnoksi. Moni kosmetiikanvalmistaja onkin ilmoittanut luopuvansa polyeteeni -rakeista kuorintavoiteissaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti