torstai 2. heinäkuuta 2015

Kesäkuun loppuneet

Ajattelin toukokuun loppuneista kirjoittaessani, ettei tässä kuussa varmaan lopu mikään, mutta kyllä niitä loppuneita silti oli.


Ensimmäisenä loppui Avonin kuorintavoiteena myyty ns. "kuoriva" suihkugeeli eli siis ihan tavallinen suihkugeeli, jossa on ärsyttäviä pallukoita. En tiedä, onko jossakin ihminen, jonka mielestä kuorivat suihkugeelit myös kuorii, mutta jos on, minä en kuulu heidän joukkoonsa. Kokeilin kasvoillekin, eikä tämä kuorinut niitäkään. Lisäksi tämä vaahtosi ihan hirveästi. Käytin tämän sekoittamalla tähän kahvia (käytän yleensäkin kuorintaan kahvia, enkä useinkaan osta oikeita kuorinta-aineita) ja siinä tarkoituksessa se oli ihan ok. En kuitenkaan osta uudelleen. "Kuorinta-aine" maksaa Avonilla yleensä 3 - 4 euroa.


Kuvittelin näiden olevan puuteripapereita, mutta olin kai lukenut kuvauksen vähän huolimattomasti, koska nämä olivat  sellaisia ohuita silkkipapereita. Ne olivat turkooseja ja niistä lähti väriä, jos iho oli yhtään kostea. Pudotin yhden vessanpyttyyn ja se värjäsi veden kirkkaan turkoosiksi. :D Olisikohan kaksi pakkausta maksanut punnan tai jotain vastaavaa Ebayssa, joten eivät olleet hinnalla pilattuja... Kyllä nämäkin kiiltoon auttoivat, mutta käytän mieluummin puuteripaperia, joten sitä ostan ensi kerralla.


Avonin acai berry & shea oil hoitoaine oli ihan hyvä hoitoaineena, mutta ei mikään tehohoito ja en tykännyt tämän käyttämisestä, koska en pitänyt tuoksusta ja tämä levittyi jotenkin oudosti hiuksiin. Ostin tämän kesäkuun alussa ja ihan tarkoituksella tehokäytin tämän pois. En osta uudelleen. Hoitoaine maksoi vajaan neljä euroa.


Saman tehokäytön uhriksi joutui Simin shampoo, enkä muista, milloin olisin ollut näin iloinen päästyäni shampoosta eroon. Suurin ongelma tässä oli epämiellyttävä tuoksu, muuten tämä oli ihan ok. Joskaan ei kovin taloudellinen, koska tätä joutui käyttämään hurjan määrän kerralla, mikä tietysti tässä tapauksessa oli vain hyvä. En ostanut tätäkään, koska sain lahjaksi, mutta en tule ostamaan lisää. Nettikaupoissa tämä maksaa 12, 90 €.


Lumenen vartalovoide oli ostettu aikoinaan Lumenen uusien pakkausten aiheuttamista alennusmyynneistä ehkä kolmella eurolla. Muuten hyvää, mutta selkään jouduin lisäämään öljyä saadakseni tarpeeksi kosteutusta. Yleensäkin suurin ongelma minulla vartalovoiteiden suhteen on selkäni, joka kuivuu ihan hirveästi ja jonka kosteuttamiseen monet voiteet eivät vain riitä. Lumene kuitenkin imeytyi hyvin, tuoksui hyvältä ja kosteutti muut osat vartalosta. Käytän silti mieluummin voiteita, joilla saa saman tien kosteutettua koko kropan, joten tämäkin jää jatkossa kaupan hyllyyn.


Nivean huulivoiteita on ylistetty kovasti, mutta minä en ihastunut. Tämän tuoksuttoman olen ostanut itse, mutta lisäksi minulla on nyt vielä kaksi Livboksista tullutta, enkä oikein tiedä, mitä niille tekisin... Minusta nämä ei tee mitään ja ne tuntuvat inhottavan nahkeilta huulilla. Olen käyttänyt tätä niin, että olen laittanut yöksi todella paksun kerroksen, mutta en usko siitä olevan mitään muuta iloa kuin sen, että se estää huulten omaa kosteutta karkaamasta. Tuoksut on ihania, mutta en osta uudelleen. Nivean huulivoiteet maksaa vajaan 4 euroa.


Yves Rocherin  persikkakuorintavoide on majaillut kylppärissäni varmaan kaksi vuotta ja vihdoin käytin tämän loppuun. Olen todella nirso kuorintavoiteiden suhteen ja haluan homman hoidetuksi äkkiä, eikä tämäkään kauhean tehokas ollut, mutta toimiva kuitenkin. Suosikkejani ovat aprikoosinkivimurskalla toimivat kuorinnat, joten sikäli tykkäsin. Iho jäi kivan pehmeäksi, mutta vähän enemmän kuorivia rakeita olisi saanut olla. Tämä maksaa normaalihintaisena 15,90 €, joten sitä en koskaan tästä maksaisi, mutta alennuksesta saatan joskus ostaa lisääkin.


Näiden Neutrogenan mattapinnan jättävien kuorintojen suhteen minulla on jonkinlainen taika/kirous, koska niitä tulee koko ajan jostain uusia. Nämä siis ovat näytekokoja, mutta olen käyttänyt niitä jo vaikka kuinka monta ja edelleen niitä on varastossa. Nämäkin saisivat olla karkeampia, mutta tykkään näiden jättämästä mattapinnasta. Jos näytteet jonain päivänä loppuvat, saatan ostaa täysikokoisen ellen ole siihen mennessä jo kyllästynyt.


Herbinan puhdistusvaahto tuli yli vuosi sitten Livboksista. En yleensä tykkää puhdistusvaahdoista, koska minusta ne ovat hankalia käyttää, kun vaahtoa on joka paikassa, paitsi siellä, missä sitä haluaisi olevan ja minusta vaahdot myös puhdistaa huonosti. Tämä oli kuitenkin ihan ok. Tässä oli ihana tuoksu ja ihana pullo, jota en nyt ainakaan heti raaski heittää pois, jospa keksisin sille jotain uusiokäyttöä. Aion ostaa saman sarjan geelimäistä puhdistusainetta, mutta en vaahtoa. Herbinan puhdistusaineet maksaa muutaman euron.


Avonin "öljysuihkeet" eli silikonisuihkeet ovat lähes käyttämättömiä, enkä oikein tiedä, mitä näille teen. Kokeilin näitä uudelleen, eivätkä ne edelleenkään tehneet mitään, mutta toisella kerralla levitin näitä niin, että suihkutin käteeni ja levitin siitä. Menin heti sen jälkeen pesemään käsiäni, enkä meinannut millään saada käsiäni puhtaaksi! Se oli todella epämiellyttävä tunne ja vieroitti minut näistä aika tehokkaasti. Ehkä vain heitän tämä pois, ellei joku muu halua testata näitä. Nämä maksoivat tarjouksessa 2,45 € kappale, mutta yleensä näistä joutuu pulittamaan enemmän.


Aco:n Cliniderm aurinkovoidenäyte tuli Livboksista, ehkä peräti edelliskesänä...? En pala, joten sen suhteen en osaa sanoa mitään, enkä myöskään pahemmin käytä aurinkovoiteita, koska jo vartalolle levitetty aurinkovoide yleensä saa silmäni vuotamaan ja kirvelemään, mutta tämä kuitenkin imeytyi hyvin, eikä tuntunut rasvaiselta iholla. Eikä selkään levitettynä aiheuttanut silmiinikään oireita. Hinnasta en osaa sanoa, mutta voide on apteekkikosmetiikkaa, joten hinta on varmasti sen mukainen.


Kuten sanottu, aurinkosuojassa on jotakin, joka saa silmäni reagoimaan ja Ziajan päivävoide oli siitä hyvä esimerkki. Kasvoille en voinut missään nimessä tätä käyttää, joten ajattelin, että käytän tätä kaulalla ja dekolteella. Niinkin käytettynä tämä kuitenkin päätyi kirvelemään silmiäni, joten lopulta rasvasin tällä yksi aamu sääreni ihan vain käyttääkseni tämän loppuun. Muutenkaan en kauheasti tykännyt, Ziajan voiteissa on todella voimakas tuoksu ja tämä oli liian rasvaista päiväkäyttöön.  Ziajan päivävoide ja yövoide maksoivat yhteensä kympin verran.


Freemanilta käytin kaksi näytettä, joiden pussit heitin vahingossa pois, joten kuvat lainattu Sunrisecosmetics:in sivuilta. Kuolleen meren mineraaleja sisältänyt naamio ei tuntunut tekevän mitään, kuten mielestäni ei kovin moni muukaan naamio. Ei tuntunut miltään iholla (joskin oli kivan värinen :)), enkä huomannut mitään jälkeenkään.

Peel -off kurkkunaamio sen sijaan teki jotain, mutta en kauheasti innostunut... En tiedä, käytinkö tätä jotenkin väärin, koska laitoin tämän kasvoille kosteassa kylpyhuoneessa, mutta tämä ei tosiaankaan kuivunut minkäänlaiseksi kalvoksi. Joten yritin sitten pestä sen pois vedellä, eikä tapahtunut mitään, jonka jälkeen yritin poistaa sitä kasvojen pesuaineella, eikä edelleenkään mitään... Lopulta vietin kymmenen minuuttia raastaen tätä kynsilläni naamaltani, mikä ei ollut kovin mukava kokemus. Muistan joskus kuulleeni, että jollain muulla olisi jonkinlainen kauhukokemus Freemanin kalvonaamion kanssa, mutta en tiedä, onko kyseessä ollut tämä sama tuote. Freemannilla on muutama todella loistava tuote, mutta tämä ei nyt ainakaan ensi kokemuksella kuulunut niihin. Mutta ehkä tämä ei kuivunut, koska laitoin tämän naamalleni kesken suihkussa olon. Enpä kuitenkaan taida ostaa ja testata toisenlaisissa olosuhteissa. Freemanin naamiot maksaa 4 -5 €.


Sheivaustuotteita tuli maaliskuun Livboksissa. Täytyy nyt sanoa, että höylä oli surkea ja jäi yhden kokeilun jälkeen kylppäriin pyörimään, kunnes nyt heitin sen pois, eikä tuo geelikään vakuuttanut. Se oli outoa... Ensin luulinkin ottaneeni väärän purkin mukaan suihkuun, mutta ei, kyllä tässä luki "shaving gel". Geeli oli kirkasta, eikä yhtään liukasta, joten mielestäni se ei auttanut höyläämisessä yhtään. Yleensä käytän vain jotain suihkusaippuaa ja se toimii minulla ihan hyvin, joten näitäkään en tule ostamaan.


Myös yhden Avonin kasvovoiteista käytin loppuun ja tykkäsin kovasti. Voide oli oikeastaan yönaamio, jota olisi pitänyt käyttää kolmesti viikossa, mutta käytin melkein joka ilta. Tässä on nyt ehkä nähtävissä uutuudenviehätystä, koska iho aina reagoi poikkeuksellisen positiivisesti uusiin tuotteisiin, mutta tykästyin tähän todella! Naamio oli geelimäistä ja sisälsi hyaluronihappoa. En tiedä, onko tällä pitkäaikaisia vaikutuksia ihooni, mutta voide oli todella hyvä kosteuttaja ja geelimäisyyden ansiosta tämä ei tuntunut rasvaiselta kasvoilla. Ja muista Avonin tuotteista poiketen naamio oli myös miedon tuoksuinen. Nykyisessä kuvastossa voidetta ei näy, eikä kahdessa seuraavassakaan, mutta heti kun tätä tulee (kohtuuhinnalla) myyntiin, hamstraan useamman purkin. Maksoin tämän ja päivävoiteen tuplapakkauksesta 16 euroa (miinus konsulttialennus 25 %), mutta Avonin hinnat vaihtelee ja kuten sanottu, kaikkea ei ole koko aikaa saatavilla, kuten tätäkään ei nyt ainakaan tänä kesänä.

1 kommentti:

  1. No niinpä, se oli kyllä todella onneton! Se viime kesänä niinikään boksista tullut höylä oli kyllä hyvä. Minä olen nyt pitänyt epilointitaukoa, kun tulee niin hirveästi ihon alle kasvavia karvoja. :/

    VastaaPoista