maanantai 20. heinäkuuta 2015

Suosikkikuorintani

Ajattelin tällä kertaa esitellä suosikkikuorinta-aineeni.


Eikä mikä tahansa kahvi, vaan nimenomaan Pirkan ranskalainen paahto. Se on juuri sopivan karkeaa kuorintaan. :) No okei, kyllä muutkin laadut kelpaa, mutta tämä on minusta parasta.

Minulla on tapana ottaa kahvit noin kahdesta pannullisesta, jolla kuorin koko vartaloni, mutta minulla ei ole mitenkään erityisen herkkä iho. Kahvin kuorivuutta voi säädellä sekoittamalla enemmän muuta joukkoon. Kahvi pelkästään ei oikein toimi, koska sillä on hankala kuoria sen varistessa pois, mutta sekaan voi laittaa esimerkiksi öljyä, kosteusvoidetta tai suihkugeeliä. Mikään kauhean nestemäinen ei käy, kosteusvoiteen tai suihkugeelin on oltava aika paksua toimiakseen. Ellei sitten käytä kahvia ihan suoraan paketista, mutta jo käytetty kahvi toimii paremmin ja on hellävaraisempaa. Lisäksi käyttämätön kahvi sotkee melkoisesti, keitetty kahvi ei yhtä paljoa.

Jos haluaa ihan täysin luonnollisen kuorinta-aineen, voi sekoittaa esimerkiksi kahvia ja oliiviöljyä tai lisäksi hunajaa. Herkälle iholle pelkkä hunajakin käy kuorinta-aineeksi. Öljyn kanssa pitää kuitenkin muistaa, että se tekee kylpyhuoneen lattian todella liukkaaksi ja seos pitää pestä pois laatoilta, suihkugeeliä tai kosteusvoidetta käyttäessä se huuhtoutuu ihan suihkulla viemäriin. Minä olen käyttänyt kahvia kuorintaan jo kauan, eikä se ole tukkinut lattiakaivoa, mutta helpommin tukkeutuvien lattiakaivojen kanssa tämä ei ehkä ole kauhean hyvä idea.

Kosteusvoiteet, jotka syystä tai toisesta osoittautuvat hutiostokseksi, päätyvät minulle kahvin kanssa käytettynä kuorinnaksi, mutta yleensä käytän suihkugeeliä. Esimerkiksi Doven suihkugeelit toimii loistavasti, ne ovat tarpeeksi paksuja ja vaahtoavat sopivasti. Liian nestemäisten saippuoiden kanssa kuorinnasta tulee liian karkeaa, liikaa vaahtoavien suihkugeelien kanssa taas tehotonta. Ja ehkä tietysti myös hellävaraisempaa, jos se on tavoitteena.

Kahvin myös kerrotaan auttavan selluliittiin, mutta... No, aina voi toivoa. :)

Kuorintaan voi käyttää myös sokeria, suolaa, ruokasoodaa, kaurahiutaleita tai karkeita jauhoja. Sokeri pitää sekoittaa öljyyn, muuten se sulaa. Kookosöljy ja sokeri ovat loistava pari kuorinnassa! Lisäksi ananasmehu toimii hyvänä kemiallisena kuorintana. Sen voi levittää kasvoille vaikka vanulapun avulla. Se kutisee melkoisesti, mutta toimii hyvin. Myös mansikka, tomaatti ja sitruuna kuorivat ihoa kemiallisesti. Sitruunaa ei kuitenkaan varmaan kannata käyttää kuin rasvaiselle iholle. Näissä pitää tietysti huomioida myös mahdolliset allergiat, mutta yleensä jos jotain voi syödä, sitä voi myös laittaa iholleen.

Ja jos kahvia juo muutenkin, kuorinta on lähes ilmainen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti