torstai 16. heinäkuuta 2015

Hiustenhoitoa

Tämä blogini on nyt kovin Avon -painotteinen, mutta olen kesällä kokeillut Avonin tuotteita ensimmäistä kertaa elämässäni ja sen takia muut tuotteet ovat jääneet vähän taka-alalle. Otin Avonilta testiin myös hiustenhoitotuotteita, joista osasta olen jo kirjoittanutkin, mutta tässä nyt juttua Moroccan Argan Oil -sarjasta ja Smooth as Silk -sarjasta.


Moroccan Argan Oil -sarjasta minulla on testissä ollut shampoo, hoitoaine ja hiuksiin jätettävä öljy. Nimensä mukaisesti sarja sisältää arganöljyä, mutta shampoon incissä arganöljy on sijalla 16., hoitoaineen incissä 20. ja jätettävän öljyn incissä 9. Kaikissa edellä on mm. säilöntäaineita ja hajusteita, joten sanoisin, että ainakin shampoossa ja hoitoaineessa jäädään alle prosentin pitoisuuteen. Prosentti 250 millilitrasta on 2,5 millilitraa, jaettuna käyttökerroilla, joten...

Shampoo ja hoitoaine lupaavat elävöittää kuivia hiuksia ja tehdä niistä kosteutetun tuntuiset. Hoitoainepullon mainosteksti vielä lisää, että hiuksista tulee näkyvästi kauniimmat ja käsiteltävämmät.

Shampoo ja hoito tuoksuvat hyviltä, mutta muuten nämä eivät tehneet vaikutusta. Minulla on kuivat hiukset ja ensimmäistä kertaa elämässäni hiukseni tuntuvat näitä käytettyäni rasvaisilta! Jo heti aamulla iltapesun jälkeen hiusten tyvi tuntui rasvaiselta, mutta latvat sen sijaan tuntuvat yhtä kuivilta kuin jos en olisi laittanut niihin mitään. En oikein tiedä, kenelle nämä sitten sopisivat, koska jos ne saa kuivat hiukset tuntumaan juuresta rasvaisilta ja latvoista kuivilta, eivät ainakaan kuivan tai rasvaisen hiustyypin omaavat saa näistä kovin suurta hyötyä.


Saman sarjan hiuksiin jätettävä hoitoaine sen sijaan on todella hyvää, joskaan en oikein tiedä, perustuuko teho arganöljyyn. Sanotaan, että vain inci:n viisi ensimmäistä ainetta on merkittäviä ja tässä arganöljy on sijalla 9. Inci alkaa kahdella silikonilla, joita seuraa (jos nyt suomennan oikein) öljymerikaali (Crambe abyssinica seed oil), jota on myös sarjan shampoossa ja hoitoaineessa. Sitä seuraa taas lisää silikonia, joten siihenhän tämän teho varmaan perustuu. Joka tapauksessa, tämä lupaa ravita ja silottaa hiuksia sekä tehdä niistä pehmeämmän, vahvemman ja terveemmän näköiset ja tuntuiset ja sen se myös tekee.


Smooth As Silk -sarjasta minulla oli vain shampoo ja hoitoaine. Tähänkin sarjaan kuuluisi hiuksiinjätettävä hoitoaine tai -öljy. Smooth As Silk -sarjan ja Argan Oil -sarjan shampoiden 14 ensimmäistä ainesosaa olivat identtiset, hoitoaineiden 12 ensimmäistä ainesosaa niinikään. Muutenkin hoitoaineiden incit olivat hyvin samankaltaiset. Mutta arganöljy sarjassa incissä oli arganöljyä, Smooth as Silk:issä taas hydrolysoitua silkkiproteiinia ja vaikka ne olivat aika häntäpäässä ainesosalistassa, Smooth as Silk oli mielestäni paljon parempaa kuin Argan oil, joten kai ne incin lopussakin olevat aineet sitten jotain tekevät. Jos ainoastaan viisi ensimmäistä olisi merkittäviä, näiden pitäisi tuntua identtisiltä, mutta minä kyllä pidin näitä hyvinkin erilaisina.
Smooth as Silk shampoo ja hoito pesivät hyvin ja hiukset tosiaan tuntuvat aika sileiltä käytön jälkeen. Eivät nämä mitenkään superhoitavia olleet, mutta ihan hyvä perusshampoo ja hoitoaine. Tuskin kuitenkaan tulen ostamaan kumpiakaan uudelleen, koska perusshampoita on maailma täynnä ja haluan kokeilla uusia tuotteita.  

Kaikkia näitä shampoita ja hoitoja on Avonilla usein myynnissä noin 2,95 € pullo, hiuksiin jätettävien hinta pyörii noin viidessä eurossa.

Incistä otan lähempään tarkasteluun öljymerikaalin (Crambe abyssinica seed oil), jota oli jossain kohden inciä näissä kaikissa. Öljymerikaali on välimeren ympäristössä kasvava kasvi, joka estää kosteutta haihtumasta ja sisältää ravitsevaa omega  9:ää. Netissä puhutaan lähinnä sen hyödyistä iholle, mutta hiustenhoidossa se ainakin kosteuttaa, estää kosteutta haihtumasta sekä luo kiiltävän, sileän pinnan hiuksiin. Öljymerikaali onkin hyvä luonnollinen vaihtoehto silikoneille, koska se on luonnostaan silkkisen tuntuista.

Netissä myös kerrottiin, että öljymerikaali on todennäköisesti ihon- ja hiustenhoidon seuraava "suuri juttu", joka korvannee muun muassa arganöljyn. Avon siis ehkä on nyt aikaansa edellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti